Η Τουρκία καλεί τους μετανάστες να γίνουν καταδότες των Γκιουλενιστών




Ιούλιος 22, 2016.


Η Τουρκία ζήτησε από τους Τούρκους μετανάστες στην Ευρώπη να αναφέρουν άτομα και οργανώσεις που υποστηρίζουν τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν (φωτό), ο οποίος κατηγορείται  για τη διοργάνωση της απόπειρας πραξικοπήματος, όπως αναφέρει η Σουηδική Ραδιοφωνία την οποία επικαλείται  το Reuters.




Ήδη, στην Τουρκία, ως φερόμενοι οπαδοί του Γκιουλέν, περισσότερα από εξήντα χιλιάδες  στρατιώτες, αστυνομικοί, δικαστές και δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί, κρατούνται  ή διερευνώνται.



Υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, καλούν μέσω του Facebook του πολίτες να τηλεφωνήσουν σε έναν αριθμό για να δώσουν πληροφορίες  για υπόπτους οπαδούς του Γκιουλέν.



Οι δημοσιογράφοι από το σουηδικό ραδιόφωνο  ανέφεραν ότι υπάρχει εντολή από το γραφείο του προέδρου της Τουρκίας, να λαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τους υποστηρικτές  του Γκιουλέν στην Σουηδία και στην εντολή σημειώνεται ρητά να δίδονται όλες οι πληροφορίες, τα προσωπικά στοιχεία και οι διευθύνσεις των ‘Γκιουλενιστών’ του εξωτερικού.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr