Η Τουρκία συνέλαβε πραξικοπηματίες στη βάση Ιντσιρλίκ




Ιούλιος 17, 2016.


Οι τουρκικές αρχές έχουν υπό κράτηση έναν ανώτερο αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας και άλλους αξιωματικούς που κατηγορούνται  για συμμετοχή στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στον τομέα της χρήσης της από τους Αμερικανούς για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.




Τουρκικές εφημερίδες, όπως η Hurriyet Daily, αναφέρουν ότι συνελήφθη ο ταξίαρχος της πολεμικής αεροπορίας, Μπεκίρ Ερκάν Βαν και βρίσκεται υπό κράτηση από το Σάββατο μαζί με τουλάχιστον δέκα χαμηλόβαθμους αξιωματικούς που υπηρετούσαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ των Αδάνων.



Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αναφερόμενο στο θέμα, σημειώνει ότι «συνελήφθη απροσδιόριστος αριθμός αξιωματικών στη βάση Ιντσιρλίκ» γιατί άφησαν πραξικοπηματίες να απογειώσουν πολεμικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής.



Πέρσι η Τουρκία συμφώνησε να ενταχθεί δήθεν στον αγώνα των Αμερικανών κατά του Daesh χρησιμοποιώντας το Ιντσιρλίκ για αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στο γειτονικό Ιράκ και τη Συρία.



Μάλιστα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας,  ο Ζαν Μαρκ Αιρώ (Jean-Marc Ayrault), αμφισβήτησε την «αξιοπιστία» της Τουρκίας στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση του ‘Ισλαμικού κράτους’, μετά τα γεγονότα του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr