Συρία- Έκκληση Ένοπλης Αντιπολίτευσης σε ΗΠΑ- Μη σκοτώνετε άλλους αμάχους…





Ιούλιος 23, 2016.


Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Εθνικού Συνασπισμού της Συρίας, έκανε έκκληση στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ να αναστείλει τις αεροπορικές επιδρομές κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού κράτους, λόγω των δεκάδων θυμάτων μεταξύ των αμάχων, όπως έγινε στην πόλη Ιεράπολη της Συρίας (Μανμπίτς).




Το λεγόμενο ‘Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», ανέφερε την περασμένη Τρίτη ότι εξαιτίας των αεροπορικών βομβαρδισμών των Αμερικανών κατά της Ιεράπολης,  σκοτώθηκαν 56 άμαχοι – πολίτες της πόλης και την επόμενη ημέρα που εξακολούθησαν οι βομβαρδισμοί σκοτώθηκαν άλλοι 29 άμαχοι.



Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι οι νεκροί είναι θύματα των αμερικανικών βομβαρδισμών και «αυτό αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για την ένταξη νέων μελών στο ‘Ισλαμικό κράτος’- για εκδίκηση κατά των Αμερικανών».



Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, δήλωσε την Τετάρτη ότι έδωσε εντολή στον αμερικανικό Συνασπισμό να εξετάσει τις δηλώσεις για θύματα αμάχων στην περιοχή της Ιεράπολης της Συρίας.



Ωστόσο, διευκρινίσθηκε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στο χωριό Τοχάρς, βόρεια της Ιεράπολης έγιναν από την γαλλική πολεμική αεροπορία και την επόμενη ημέρα έγιναν βομβαρδισμοί από την αμερικανική πολεμική αεροπορία.



Η κυβέρνηση της Συρίας, σε επίσημη επιστολή της προς τον ΟΗΕ «καταδίκασε έντονα τις δύο αιματηρές σφαγές από τα γαλλικά και τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη που ανήκουν στη λεγόμενη διεθνή συμμαχία που βομβαρδίζει με πυραύλους τον άμαχο πληθυσμό, αντί να επιτίθεται  κατά της τρομοκρατικής συμμορίας», σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr