Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες έφθασαν για διακοπές στη βόρεια Ελλάδα




Ιούλιος 5, 2016.

Χιλιάδες Τούρκοι φθάνουν καθημερινά για διακοπές στην Ελλάδα. Μόνο σε μία ημέρα από τον συνοριακό σταθμό  έχουν περάσει 5.000 Τούρκοι με αυτοκίνητα και λεωφορεία με κατεύθυνση στα τουριστικά θέρετρα στη βόρεια Ελλάδα.




Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες οι Τούρκοι φέτος είναι περισσότεροι κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, με ελάχιστη διαμονή μιας εβδομάδας.



Αυτό το απροσδόκητο ενδιαφέρον- γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- εξηγείται από δύο, τουλάχιστον, λόγους: την ισχυρή διαφημιστική καμπάνια του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και την ενεργό πολιτική του Δημάρχου Θεσσαλονίκης- Γιάννη Μπουτάρη- με τη δημιουργία  νέων θαλάσσιων γραμμών με την Τουρκία για την προσέλκυση τουριστών.



Η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Θάσος είναι ο αγαπημένος προορισμός των Τούρκων τουριστών.



Κυρίως, οι Τούρκοι έχουν προορισμό σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και όλοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν, τουλάχιστον, ένα τριήμερο στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν τα μνημεία της πόλης.



Αυτή η απρόσμενη επίθεση των Τούρκων τουριστών δημιουργεί μεγάλες ουρές κατά τη διέλευση των συνόρων στους Κήπους. Επίσης, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και στο συνοριακό σταθμό Μακάζα- Νυμφαίας όχι μόνο από Βούλγαρους, αλλά και από Ρουμάνους.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr