Οι Τάταροι της Κριμαίας καλούν την Τουρκία να αναγνωρίσει την ένταξη της χερσονήσου στη Ρωσία




Ιούλιος 2, 2016.


Οι Τάταροι της Κριμαίας, καλούν την Τουρκία να επανεξετάσει τη θέση της, σχετικά με την Κριμαία και να αναγνωρίσει ως ρωσική επικράτεια τη χερσόνησο.



Αυτό δήλωσε στο Ria Novosti, ο επικεφαλής του κινήματος «Qirim», Ρεμζί Ιλιάσοφ.
«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να ζυγίσει προσεκτικά τα θέματα που σχετίζονται με την Κριμαία και τις ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου στο σύνολό τους. Πρέπει να σεβασθεί την επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας», είπε ο Ιλιάσοφ.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναγνώριση της χερσονήσου ως τμήμα της Ρωσίας θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.



Επιπλέον, οι Τάταροι κάλεσαν την Άγκυρα να μην υποκύψει στην κερδοσκοπία του Κιέβου και των πρώην πολιτικών της Κριμαίας που στρεβλώνουν την επικρατούσα κατάσταση.
Σύμφωνα με τον Ιλιάσοφ, οι Τάταροι της Κριμαίας είναι έτοιμοι να γίνουν «γέφυρα συνεννόησης» μεταξύ των δύο χωρών.



«Εμείς οι Τάταροι της Κριμαίας, ανυπομονούμε να δούμε την ενίσχυση της φιλίας και της καλής θέλησης μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας», πρόσθεσε.



Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας είχαν επιδεινωθεί ραγδαία το Νοέμβριο του περασμένου έτους, όταν στη Συρία, η τουρκική πολεμική αεροπορία, κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 και οι σχέσεις επανήλθαν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο προέδρων, μόλις προχθές.




Χθες ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπέγραψε διάταγμα κατάργησης των περιορισμών προς την Τουρκία, που είχαν επιβληθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.



Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη έγιναν μέρος της Ρωσίας με ένα δημοψήφισμα το Μάρτιο του 2014. Την επανένωση με τη Ρωσία ψήφισε το 96,77% των κατοίκων της Κριμαίας (1.233.002 άτομα), σημειώνει το δημοσίευμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr