Συρία: Οι τζιχαντιστές κατέρριψαν ρωσικό ελικόπτερο






Ιούλιος 10, 2016.


Η Ρωσία συνεχίζει να πληρώνει βαρύ τίμημα για τη στρατιωτική παρουσία της στη Συρία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα, ανακοίνωσε 



σήμερα το πρωί (Κυριακή),  ότι δύο πιλότοι της σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο μετά την κατάρριψη ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο  Ρώσοι πιλότοι σκοτώθηκαν όταν εκπαίδευαν δύο Σύριους στον τύπο του ελικοπτέρου Mi-24 στον εναέριο χώρο πάνω από την πόλη Χομς.



Κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έλαβαν εντολή να ξεκινήσουν επίθεση κατά ομάδας τρομοκρατών του Daesh που βρίσκονταν ανατολικά της Παλμύρας.



Το ρωσικό ελικόπτερο  κατά την προσπάθειά του να προσεγγίσει την περιοχή,  δέχθηκε πυραυλική επίθεση από τους τρομοκράτες  με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες και να συντριβεί. Σκοτώθηκαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες σε αυτό.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr