Συνάντηση Βαλκάνιων ηγετών με Ολάντ και Μέρκελ στο Παρίσι




Ιούλιος 4, 2016.


 Άρχισε στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι η συνάντηση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκερ καθώς και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.




Στη συνάντηση συμμετέχουν οι αρχηγοί των κυβερνήσεων του Κοσσυφοπεδίου, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, των Σκοπίων, της Σερβίας και της Βοσνίας.



Προηγουμένως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο Επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Γιόχανες Χαν, δήλωσε ότι στο Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τη Σερβία θα διατεθούν  €96 εκατομμύρια προκειμένου να γίνει το έργο σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ αυτών των περιοχών.



Αργότερα, ο Γκόραν Σβιλάνοβιτς, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας, είπε ότι θα διατεθούν κονδύλια και για το έργο του αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει την Πρίστινα με την πόλη Νις.



 Η συνάντηση είναι στο πλαίσιο των προενταξιακών συζητήσεων των επικεφαλής  των χωρών των δυτικών Βαλκανίων,  με τους ηγέτες  των δύο κορυφαίων χωρών της ΕΕ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr