Σκόπια: Στο παλιό παζάρι έσφαξαν γίδες για την αποτυχία του πραξικοπήματος στην Τουρκία





Δέηση προς τον Αλλάχ έγινε στο Παλιό Παζάρι των Σκοπίων για τα θύματα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία


Ιούλιος 31, 2016.



Ο σύνδεσμος των εμπόρων στο Παλαιό Παζάρι των Σκοπίων (κάτι σαν το Μοναστηράκι στην Αθήνα) έσφαξαν γίδες για να γιορτάσουν την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, που σύμφωνα με τους εμπόρους των Σκοπίων ήταν μια δράση από την οργάνωση του Feto (του Φετουλάχ Γκιουλέν).




Πριν από τη γιορτή της  σφαγής (κουρμπάνι- kurbane στα αλβανικά ), προηγήθηκε δέηση στον Αλλάχ και ομιλία του προέδρου του Εμπορικού Συνδέσμου  στο προαύλιο του τζαμιού του Μουράτ Πασά στο Παλιό Παζάρι των Σκοπίων.



Στη δέηση ζητήθηκε το έλεος του Αλλάχ στους πεσόντες κατά τη διάρκεια της απόπειρας του πραξικοπήματος στην Τουρκία, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.



Ο πρόεδρος του συνδέσμου των Εμπόρων, Μπεϊτουλάχ Μορίνα,  τόνισε ότι «η Τουρκία και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρέπει να γνωρίζει ότι τα Βαλκάνια θα δίνουν πάντοτε την υποστήριξή τους στην ανάπτυξης της Τουρκίας και θα είναι πάντοτε στο πλευρό της».



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σφαγμένα ζώα θα διανεμηθούν σε ορφανά και φτωχές οικογένειες των Σκοπίων.



Στο Τζαμί έγινε προσευχή για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της απόπειρας του πραξικοπήματος στην Τουρκία και μετά την προσευχή της Παρασκευής διανεμήθηκε ρύζι στους πιστούς.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr