Η Τουρκία αποστέλλει βοήθεια στη Γάζα μέσω …Ισραήλ




Ιούλιος 2, 2016.

Η διαδικασία  φόρτωσης των υλικών που θα διανεμηθούν στους άπορους της Γάζας, έχει φθάσει στο τελικό στάδιο, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.




Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, για την αποκατάσταση των σχέσεων τους, στο λιμάνι της Μερσίνης φορτώθηκαν προμήθειες που θα ανακουφίσουν  του άπορους της Γάζας, που αποτελεί μια προσπάθεια της τουρκικής πολιτικής να κάνει ηπιότερη στη σκέψη των Παλαιστινίων, τη προσέγγιση του τουρκικού κράτους με το Ισραήλ.



Έτσι, φορτία της Ερυθράς Ημισελήνου και της AFAD που αξιολογούνται ως προμήθεια 11 τόνων,  φορτώθηκαν στο πλοίο « Lady Leila».



Το φορτίο περιέχει αλεύρι, ρύζι, ζάχαρη, κούτες με τρόφιμα και είδη ένδυσης καθώς και παιχνίδια για τα παιδιά της Γάζας.



Το πλοίο θα ακολουθήσει πορεία προς το ισραηλινό λιμάνι  του Άσντοντ,  και αφού ελεγχθεί το φορτίο από τους Ισραηλινούς,  θα μεταφερθεί το φορτίο  στη Λωρίδα της Γάζας, όπως προβλέπει η συμφωνία επαναπροσέγγισης Ισραήλ – Τουρκίας, αφού ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας παραμένει αμετάβλητος, αφού δεν έγιναν δεκτές οι τουρκικές απαιτήσεις.

 
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr