Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Θέλουμε τη Μαύρη Θάλασσα ‘αποστρατικοποιημένη ζώνη’





«Μπόικο Μπορίσοφ: Θέλουμε τη Μαύρη Θάλασσα να γίνει αποστρατικοποιημένη ζώνη»


Ιούλιος 10, 2016.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού του συμβουλίου,  η θέση της Βουλγαρίας, όσον αφορά  την πρόθεση του ΝΑΤΟ να 



αναπτύξει στρατεύματα στην περιοχή, είναι «η Μαύρη Θάλασσα να κηρυχθεί ‘αποστρατικοποιημένη ζώνη’, χωρίς πολεμικά πλοία και χωρίς υποβρύχια».



Πρόσθεσε ότι «εμείς ενδιαφερόμαστε να εξάγουμε φυσικό αέριο (από κοιτάσματα της Μαύρης Θάλασσας) και να αναπτύξουμε τον τουρισμό».



Η αναφορά του έγινε κατά την έναρξη  του περιφερειακού κέντρου διαχείρισης αποβλήτων στη Στάρα Ζαγκόρα.



«Είναι αλήθεια ότι ο  κόσμος έχει ξεχάσει τι είναι πόλεμος. Εμείς δεν τον θέλουμε. Έχουμε δει να χάνονται ζωές ανθρώπων στην Κριμαία, στην Ουκρανία, στο Κοσσυφοπέδιο. Οι πολιτικοί πρέπει, επομένως, να είναι πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο Μπορίσοφ.



Αναφορικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας,  ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Ομπάμα, ο Τουσκ και ο Γιουγκέρ αποφάσισαν να τις συνεχίσουν, «εμείς ως κράτος έχουμε υποστεί τεράστιες απώλειες- μόνο στη γεωργία, για παράδειγμα,  ζημιωθήκαμε κατά 300 εκατομμύρια λέβα από αυτές τις κυρώσεις».



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr