Τρομοκρατία στο Μόναχο: Μάρτυρες αναφέρουν τρεις δράστες




Ιούλιος 22, 2016.

Σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου υπήρξε επίθεση ένοπλων κατά των πολιτών. Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η κατάσταση που επικρατεί είναι ακόμη ασαφής.




Πρόκειται το εμπορικό κέντρο Ολύμπια – Olympia,  και η αστυνομία απέκλεισε όλη την περιοχή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν μάρτυρες που αναφέρουν ότι οι δράστες της ένοπλης επίθεσης κατά των πολιτών ήταν τρεις και οι τύχη τους είναι άγνωστη προς το παρόν.



Η αστυνομία επέκρινε τις παραπλανητικές αναφορές των κοινωνικών δικτύων, που θα έχουν ως αντίκτυπο  να δημιουργήσουν άγχος και μείωση της απόδοσης των αστυνομικών επιχειρήσεων.
«Λέγονται πολλές ανοησίες οι οποίες δυσκολεύουν το έργο των αρχών», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.



Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν για τρεις δράστες που είχαν πυροβόλα όπλα, όπως ανέφερε στη σελίδα της η αστυνομία του Μονάχου στο Facebook.



Συγχρόνως έχουν  εκκενωθεί οι γύρω συγκοινωνιακοί σταθμοί και κάθε κίνηση σε αυτούς έχει απαγορευθεί.



Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση  των δραστών. Δείχνει έναν άνθρωπο που βρίσκεται μπροστά από  κατάστημα McDonalds με ένα όπλο στα χέρια εναντίον των πολιτών. Η πηγή είναι άγνωστη.



Η αστυνομία εξέδωσε ειδικές οδηγίες να μην δείχνουν κανένα πλάνο.

Στο μεταξύ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών ή των τραυματιών.
Πρώτες πληροφορίες από το πρακτορείο AFP είναι ότι υπάρχουν έξι νεκροί, ενώ το δημοσίευμα λέει ότι συν τω χρόνω θα αυξηθούν.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr