Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για άρση των περιορισμών κατά της Τουρκίας



φωτό αρχείου


Ιούλιος 1, 2016.

 Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα για την κατάργηση των περιορισμών  που είχαν επιβληθεί στην Τουρκία μετά την κατάρριψη (στις 25 Νοεμβρίου 2015),  του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.




Σύμφωνα με το Ria Novosti, ακυρώθηκε η απαγόρευση πώλησης τουριστικών πακέτων για διακοπές στην Τουρκία.



Ο Πούτιν ανέθεσε, επίσης, στην κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την κατάργηση της απαγόρευσης των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών και να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του τους μηχανισμούς για την ανάκληση των οικονομικών περιορισμών έναντι της Άγκυρας.



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ κατά τη στιγμή της επίσημης δημοσίευσής του.



Νωρίτερα  σε μια συνάντηση με τους πρέσβεις και τους μόνιμους αντιπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πούτιν είπε ότι στο εγγύς μέλλον η Μόσχα θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της διμερούς συνεργασίας με την Άγκυρα (τώρα πρωτοστατεί το ζήτημα της τουριστικής βιομηχανίας της Τουρκίας).



Με τη σειρά του, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τόνισε ότι η κατάργηση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας  θα γίνει σταδιακά, έτσι ώστε να μην βλαφθούν οι Ρώσοι παραγωγοί.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr