Διεθνείς παράγοντες ζητούν παραίτηση του Γκρούεφσκι από το κόμμα







Ιούλιος 12, 2016.

Σκόπια.

Πρόσθετες πολιτικές εξελίξεις φαίνονται στον ορίζοντα στο νοτιο σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων (FYROM),  καθώς αυξάνονται οι πιέσεις της διεθνούς κοινότητας να αφήσει την προεδρία του κυβερνώντος VMRO-DPMNE ο Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται το ‘24Vesti’.




Ήδη, για τη διαδοχή του στην προεδρία του κόμματος, ακούγονται  αρκετά ονόματα  που διετέλεσαν υπουργοί στην κυβέρνηση του Γκρούεφσκι, όπως είναι ο Αντόνιο Μιλοσόσκι, αλλά μεγάλη πιθανότητα έχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ποπόσκι και ο υπουργός Υγείας, Νίκολα Τοντόροφ.



Εκτιμάται ότι μεταξύ των δύο αυτών ανδρών, ο υπουργός Εξωτερικών έχει την υποστήριξη των διεθνών εκπροσώπων και αυτός είναι ο λόγος  που κατά την επίσκεψή της η Βικτώρια Νούλαντ, ζήτησε να συναντηθεί μαζί του.



Ωστόσο, ο ίδιος ο Ποπόσκι σε συνέντευξή του στο ‘24vesti’ αρνήθηκε ότι είναι ο πιθανός διάδοχος του Γκρούεφσκι.



Καλά πληροφορημένες πηγές από το κυβερνών κόμμα, ανέφεραν ότι ο Τοντόροφ έχει την υποστήριξη μέσα από το κόμμα και ιδιαίτερα από τους σκληροπυρηνικούς, όπως ο πρώην διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών, Σάσο Μιγιάλκοφ.



Η αλλαγή στην ηγεσία του VMRO-DPMNE παραμένει, εισέτι, αβέβαιη, αλλά θα μπορούσε να γίνει πριν από τις εκλογές που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν το φθινόπωρο.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr