Πλήγμα για τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες οι τρομοκρατικές επιθέσεις



Η μη συνεργασία της DGSE(φωτό) με την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας θεωρείται ως αστοχία των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών έναντι της διεθνούς τρομοκρατίας


Ιούλιος 5, 2016.

Οι δραστηριότητες και οι έρευνες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών θα πρέπει να επανεξετασθούν μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του περασμένου έτους στο Παρίσι.




Σύμφωνα με το BBC συστήθηκε κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή  προκειμένου να διερευνήσει την αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζορζ Φένεκ είπε ότι οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων ήταν γνωστοί στις αρχές, αλλά οι δομές των υπηρεσιών δεν είχαν συνεργασία η μία με την άλλη.



Ο ίδιος πρότεινε τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα με κοινό αντικείμενο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όπως έχει καθιερωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τον Ιανουάριο και το Νοέμβριο του περασμένου έτους προκάλεσαν  επικρίσεις για τις ενέργειες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.



«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι στην απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας και πρέπει οι μυστικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση», είπε ο Φένεκ.



Κύριες μυστικές δομές στη Γαλλία είναι: η DGSE - υπηρεσία πληροφοριών Εξωτερικού που ανήκει στο γαλλικό υπουργείο Άμυνας και η DGSI -  υπηρεσία πληροφοριών Εσωτερικού που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr