Ρωσία - Τουρκία: Κοινός αγώνας κατά της τρομοκρατίας…





Για κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, συζήτησαν οι υπέξ Ρωσίας (α) και Τουρκίας στο Σότσι

Ιούλιος 2, 2016.


Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, το Νοέμβριο του περασμένου έτους, έγιναν πρόσφατα σημαντικά βήματα προόδου στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, σημειώνει η εφημερίδα ‘Χουριέτ’.




Κατά τη  34η συνεδρίαση στο Σότσι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου, όπου συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών  του οργανισμού, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συναντήθηκε με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.



Στη συζήτηση των επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών, κύριο θέμα αποτέλεσε  η αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση του Daesh (ισλαμικό κράτος) και γενικά της τρομοκρατίας.



Η συνάντηση διήρκεσε 50 λεπτά και συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες.




«Δεν έχουμε μεγάλη διαφορά στις απόψεις μας»



Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  δήλωσε ότι η συζήτηση με τον Ρώσο ομόλογό του ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική.



Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Τουρκία όπως και η Ρωσία θεωρούν τρομοκρατικές οργανώσεις το ‘ισλαμικό κράτος’ και την ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’.



«Παλεύουμε μαζί με τη Ρωσία κατά της τρομοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι για τη Συρία θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση των συνομιλιών στη Γενεύη για να βρεθεί πολιτική λύση. «Η Τουρκία θα έχει μια εκτεταμένη συνεργασία με τη Ρωσία», είπε.



Η συνάντηση Ερντογάν- Πούτιν



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι εκτός από τη συνάντηση που θα γίνει στη σύνοδο κορυφής των G-20 στην Κίνα στις 4-5 Σεπτεμβρίου, συζητείται και μια συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν,μέσα στον Αύγουστο, αλλά ακόμη τίποτε δεν καθορισθεί, όπως είπε και το Κρεμλίνο.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr