Συρία: Σκοτώθηκαν Αμερικανοί πεζοναύτες σε μάχη με τους τζιχαντιστές




Ιούλιος 19, 2016.

Στη βόρεια Συρία βρίσκεται αμερικανική στρατιωτική μονάδα  αποτελούμενη από περίπου 300 πεζοναύτες που έχουν προσγειωθεί στην επαρχία αλ Χασάκα και εκεί άρχισαν την εκπαίδευση των κουρδικών μονάδων της περιοχής για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους.




Κάποιο τμήμα- γράφει η πηγή- βρισκόταν βόρεια του Χαλεπίου. Εκεί ενώθηκε με τους σχηματισμούς του YPG και του SDF, που έλαβαν μέρος στην πολιορκία της Ιεράπολης της Συρίας,  η οποία υπερασπίζονταν από μια μεγάλη ομάδα τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’.



Κατά τη διάρκεια άγριας μάχης που ξέσπασε στην πόλη, υπήρξαν σημαντικές απώλειες.

Ενώ οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατέλαβαν το 50% του εδάφους, οι ισλαμιστές πολεμούσαν σκληρά προσπαθώντας να αντισταθούν για να σπάσουν το ‘δαχτυλίδι’ της πολιορκίας.



Κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης, τρεις πεζοναύτες των ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους.
Η πληροφορία έρχεται από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Fars News».



Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έμειναν σιωπηλοί σχετικά με το περιστατικό και δεν έδωσαν σχετικές πληροφορίες. Η συμμετοχή των Αμερικανών στη σύγκρουση στη Συρία επιβεβαιώνεται και από κουρδικές δημοσιεύσεις.



«Την Κυριακή, ένας άλλος Αμερικανός στρατιώτης τραυματίσθηκε κοντά στο χωριό Σαρίν στην κουρδική πόλη Κομπάνι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Καμισλί», αναφέρει, επίσης, στο σχετικό δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr