“Να καταργήσει η Ελλάδα το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης!»




Ιούλιος 1, 2016.

Σκόπια.

Η ίδρυση του ελληνικού κράτους αυτή καθ’ αυτή  είναι ‘αντιμακεδονική’  και ναζιστο -φασιστική!


(αυτός είναι ο υπότιτλος της παρακάτω φωτογραφίας: Основата на грчката држава е антимакедонизмот и наци-фашизмот!),  όπως γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:







Το ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε  με την κατοχή ξένων εδαφών και με τη γενοκτονία των αυτοχθόνων πληθυσμών των κατεχόμενων εδαφών.


Μέχρι τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η Ψευδομακεδονία υπήρξε θέμα ταμπού στην 'Ελληνική Δημοκρατία' (αυτό είναι ένα άλλο όνομα για την Ελλάδα, που την χαϊδεύει, αφού ονομάζεται Ελλάδα).



Την παραμονή της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η κυβέρνηση στην Αθήνα για πρώτη φορά δημιούργησε ένα Υπουργείο,  αυτό της Μακεδονίας και Θράκης, αποδεικνύοντας εδαφικές διεκδικήσεις σε περιοχές, όπου τα εδάφη έχουν το ίδιο όνομα στα κράτη της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Τουρκίας.



Με τις συστάσεις για λιτότητα των Βρυξελλών, λόγω της οικονομικής κρίσης, το υπουργείο αυτό καταργήθηκε στην Ελλάδα το έτος 2011.



Μετά όμως τη νίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής  καθώς και της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2012, η τότε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, επανίδρυσε το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.



Φυσικά αυτή η  πρακτική  είχε ως αποτέλεσμα να γίνει πιο επιθετική  η πολιτική κατά του κράτους μας, με απροκάλυπτες εδαφικές διεκδικήσεις της Αθήνας κατά της Ψευδομακεδονίας  (των Σλάβων των  Σκοπίων) αλλά και κατά της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.



Δυστυχώς, το ελληνικό κράτος , αργά, αλλά, σταθερά βρίσκεται επικεφαλής της αποσταθεροποίησης της ειρήνης και της ασφάλειας στα Βαλκάνια.



Δεν προκαλεί εντύπωση ότι η εσωτερική τάξη και η ειρήνη στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης,  διατηρείται από πολυεθνικές αστυνομικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.



Εμείς, ωστόσο, συνεχίζουμε να αναζητούμε τον άμεσο και άνευ όρων τερματισμό των συνομιλιών σχετικά με το όνομα του κράτους μας, προσπαθώντας  συγχρόνως να επιβάλουμε την ένταξή μας στα Ηνωμένα Έθνη και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς το συνταγματικό μας όνομα ‘Ψευδο-Μακεδονία’ με τη συνταγματική  διευκρίνιση της «Δημοκρατίας», χωρίς τη μεταγραφή στα λατινικά, της ονομασίας ‘Republika Makedonija’, αλλά στην αγγλική ως «Republic of Macedonia» με διεθνή αναγνωριστικό κωδικό τοMK’ ή το ‘MKD’, καθώς και την καθιέρωση των εκφράσεων «μακεδονικός λαός» (των Σλάβων και Αλβανών κατοίκων) και της (σλαβικής) γλώσσας μας ως «μακεδονικής», ανεξάρτητα από τις ιστορικές υποθήκες: δηλαδή, την κατάληψη της Μακεδονίας (από τους Έλληνες) και της γενοκτονίας (από τους Έλληνες)  εναντίον του ψευδομακεδονικού (σλαβικού) λαού από τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13 ως σήμερα!



Είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν οι ελληνικές εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον της Ψευδο-Μακεδονίας μας! (να καταργηθεί, δηλαδή, το ελληνικό υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης).



Αντίθετα με την Ελλάδα, εμείς (οι Σλάβοι  των Σκοπίων) στη δήλωση για την πολιτική γειτονίας, το 1992, ενσωματώσαμε στο σύνταγμά μας μια διάταξη που αναφέρει ότι δεν έχουμε εδαφικές διεκδικήσεις έναντι των γειτονικών χωρών και η ερχόμενη Ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδας –πΓΔΜ της 13ης Σεπτεμβρίου 1995, επιβεβαίωσε  τον όρο αυτόν, ότι τα διεθνή σύνορά μας είναι απαραβίαστα, γράφει στο άρθρο του ο Τοντόρ Πετρόφ- Тодор Петров.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr