Ο πρωθυπουργός Τουρκίας παραδέχθηκε τη δύναμη και επιρροή των κοινωνικών δικτύων








Ιούλιος 16, 2016.



Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, που έγινε χθες το βράδυ από αξιωματικούς του τουρκικού στρατού και το οποίο απέτυχε,  λόγω της αντίδρασης του τουρκικού λαού και, ίσως, λόγω του πρόχειρου σχεδιασμού των πραξικοπηματιών,  έφερε στο φώς ένα 



άλλο γεγονός, τη δύναμη που προσδίδουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ενημέρωση και στην αντίδραση του λαού.




Ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ,  με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χουλούσι Ακάρ, δήλωσε ότι «το έθνος και όλος ο λαός έτρεξε στους δρόμους κρατώντας σημαίες , αντιτιθέμενος  στην τρομοκρατική οργάνωση του παράλληλου κράτους, δημιουργώντας ένα ισχυρό μέτωπο, όλων των πολιτών εναντίον της συμμορίας», είπε.



Εξέφρασε συλλυπητήρια σε όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της απόπειρας του πραξικοπήματος «η 15η Ιουλίου είναι τώρα μια γιορτή της δημοκρατίας μας. Σε όλους τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν την απόπειρα πραξικοπήματος, την αστυνομία και τους αμάχους μας, θέλω να τους ευχαριστήσω με ευγνωμοσύνη και να συλλυπηθώ τους συγγενείς τους», είπε.



Ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι «συνολικά σκοτώθηκαν 161 άτομα και μέχρι στιγμής έχουμε 440 χιλιάδες τραυματίες. Σε αυτήν την αποτρόπαια προσπάθεια συμμετείχαν περίπου 2839 αξιωματικοί διαφόρων βαθμίδων, που τίθενται υπό κράτηση».



Ο ίδιος εκθείασε τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα (που η κυβέρνηση του είχε απαγορεύσει) για το έργο που επιτέλεσαν στην ενημέρωση του λαού κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος.



«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γραπτά, οπτικά και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν επιδείξει μεγάλο πατριωτισμό και παράδειγμα σύνεσης σε αυτήν την περίπτωση. Στάθηκαν από την αρχή κατά αυτής της συμμορίας που ήθελε να καταλύσει τη χώρα και έλαβαν σαφή θέση υπέρ του έθνους και του λαού μας, διασφαλίζοντας  την ενημέρωση με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο.



»Επιπλέον συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών, άφησαν κατά μέρος τις διαφορές τους και σήκωσαν τη σημαία με το μισοφέγγαρο και το αστέρι και κατάφεραν να ανέβουν επάνω στα άρματα μάχης στους δρόμους της Τουρκίας», γράφει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr