Ρώσος Γερουσιαστής: Ο Ερντογάν προσπαθεί να μετακυλήσει την ευθύνη για το SU-24 στους στρατιωτικούς…




Ιούλιος 19, 2016.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθεί να επωφεληθεί από την διαμορφωθείσα κατάσταση στην Τουρκία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε από το στρατό, και να περάσει σε αυτόν την πλήρη ευθύνη για την απόφαση της κατάρριψης του ρωσικού SU-24, που οδήγησε σε κρίση τις Ρωσοτουρκικές σχέσεις.




Αυτό δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.



Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τους δύο Τούρκους πιλότους  που κατέρριψαν το βομβαρδιστικό Su-24 τον περασμένο Νοέμβριο.



«Προφανώς ο Ερντογάν επιδιώκει να αποδείξει ότι κατάρριψη του SU-24, ήταν μια απόφαση της τότε ηγεσίας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων,  που τώρα αποδείχθηκε ότι εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος για να περάσει επάνω τους την όλη ευθύνη για την κρίση στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις», δήλωσε ο Γερουσιαστής.



Πρόσθεσε ότι η Ρωσία εκτιμά την απόφαση για τη σύλληψη των υπευθύνων για το θάνατο του Ρώσου πιλότου και ελπίζει ότι «δεν πρέπει να περιορίζεται  σε αυτό που θα ειπωθεί στο δικαστήριο».



Ο ίδιος θα τονίσει ότι απαιτεί από την Άγκυρα να προβεί σε άλλα μέτρα- τη λήψη αποφάσεων σε σχέση με τους δολοφόνους του Ρώσου πιλότου που έπεσε με το αλεξίπτωτο, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης για την κατάρριψη του βομβαρδιστικού και προσδώσει παροχές στις οικογένεις εκείνων που έχασαν τη ζωή τους.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr