The Guardian: Ο Φετουλάχ Γκιουλέν υποστηρίζει ότι το πραξικόπημα στην Τουρκία έγινε από τον Ερντογάν




Ιούλιος 17, 2016.

Πενσυλβάνια.


Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, υποστηρικτές του οποίου κατηγορούνται από τις τουρκικές αρχές  ότι διοργάνωσαν  το πραξικόπημα στην Τουρκία, δήλωσε ότι η εξέγερση είναι πολύ πιθανόν να σχεδιάσθηκε και να έγινε από το καθεστώς Ερντογάν,  ο οποίος ζητά τώρα την έκδοσή του στην Τουρκία, γράφει η εφημερίδα The Guardian.




Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων στην οικία του Γκιουλέν στην Πενσυλβάνια, απέρριψε όλες τις κατηγορίες, ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα του πραξικοπήματος.



«Δεν νομίζω ότι ο κόσμος πιστεύει τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο Γκιουλέν.



«Υπάρχει μια πιθανότητα ότι ήταν στημένο (το πραξικόπημα) και στόχος του ήταν να προσάψει το καθεστώς κατηγορίες  και διωγμούς».



Ερωτηθείς εάν ήθελε να επιστρέψει στην Τουρκία, εάν το πραξικόπημα πετύχαινε, ο Γκιουλέν δήλωσε «φυσικά η πατρίδα μου, μου λείπει. Βρίσκομαι εδώ τώρα,  λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία,  ήρθα για να ζήσω στην ελευθερία», είπε.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr