Κούρδοι: Τουλάχιστον 15 στρατιώτες και αστυνομικοί …




…σκοτώθηκαν  από ενέργειες των ανταρτών στην Τουρκία



Αύγουστος 23, 2016

Το γραφείο Τύπου των HPG ανακοίνωσε ότι οι Κούρδοι αντάρτες προκάλεσαν βαριά χτυπήματα στον τουρκικό στρατό με τουλάχιστον 15 στρατιώτες και αστυνομικούς να έχουν σκοτωθεί  στις περιοχές Μαρντίν, Νέρσιμ, Ούρφα, Σιρνάκ και Καρς, το τελευταίο διήμερο.




Οι HPG αναφέρουν ότι οι Κούρδοι αντάρτες μπλόκαραν τους δρόμους που οδηγούν στην Μίντιατ και Νουσαϊμπίν  στην επαρχία Μαρντίν στις 06:00 στις 21 Αυγούστου και οι Τούρκοι στρατιώτες επιτέθηκαν στους αντάρτες με ελικόπτερα Cobra  και κατέστρεψαν αυτοκίνητα και κήπους των αμάχων. Οι Τούρκοι στρατιώτες ξεκίνησαν επίσης μια επιχείρηση στην περιοχή γύρω στις 15:30, αλλά οι αντάρτες ανταποκρίθηκαν γρήγορα κατά των στρατιωτών και κατέστρεψαν ένα ελικόπτερο τύπoυ Sikorsky.



Στις συγκρούσεις που ξέσπασαν σκοτώθηκε ένας στρατιώτης. Ο στρατός προσπάθησε να διεισδύσει στην περιοχή γύρω στις 19:00, αλλά συνάντησε την αντίσταση των ανταρτών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλοι 4 στρατιώτες.



Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε στην τύχη την περιοχή με ελικόπτερα Cobra μέχρι τις 21:00.
Το γραφείο Τύπου των HPG δήλωσε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των ανταρτών και των στρατιωτών στις 06:30 της 22ας Αυγούστου και μπορεί να προσδιορισθεί ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών  του τουρκικού στρατού. Οι στρατιώτες φέρεται να πυροβόλησαν ένα πολιτικό αυτοκίνητο που διέρχονταν εκείνη τη στιγμή από την περιοχή.




Στην περιοχή Ντέρσιμ




Σύμφωνα με τις HPG οι αντάρτες προέβησαν σε ενέργειες για να τιμήσουν τους μάρτυρες  Ρόζα Εφρίν και τους συντρόφους της στην περιοχή Ναζιμίγιε της Ντέρσιμ στις 22 Αυγούστου.



Την ίδια μέρα στις 05:00 αντάρτες διείσδυσαν σε στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή από 7 διαφορετικές κατευθύνσεις, με στόχο το αρχηγείο της αστυνομίας, το δικαστικό μέγαρο, το κτήριο του κυβερνήτη, τα καταλύματα των καταδρομέων του τάγματος της αστυνομίας και κατέστρεψαν πολλά τεθωρακισμένα οχήματα και ένα ελικόπτερο τύπου Cobra.



Οι HPG σημειώνουν ότι πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη δράση και μερικοί στρατιώτες πυροβόλησαν στα σπίτια των αμάχων κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί  στην περιοχή την 22α Αυγούστου.



Επίσης, σε παρόμοιες επιχειρήσεις των ανταρτών σκοτώθηκαν  στην Ούρφα  4 Τούρκοι στρατιώτες από σαμποτάζ σε θωρακισμένο όχημα των δυνάμεων ασφαλείας, άλλοι 4 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε παρόμοιο περιστατικό στην Ιλίσου Ντάμ στην περιοχή Νταργκέσιτ της Μαρντίν στις 08:00 της 22ας Αυγούστου.



Άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε  στο Σιρνάκ στην περιοχή Μπεϊτούσεμπάπ στις 22 Αυγούστου, ενώ τρεις τραυματίσθηκαν.



Επίσης ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στο Καρς, αναφέρει το δημοσίευμα.



--
HPG- κουρδικά “Hêzên Parastina Gel” – “Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας” στρατιωτική πτέρυγα του παράνομου στην Τουρκία  Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr