Τσαβούσογλου: Έγινε ανάκληση 32 διπλωματών από τους 208




Κοινές θέσεις  Τουρκίας – Ιράν για Κούρδους



Αύγουστος 12, 2016.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον Ιρανό ομόλογό του, Τσεβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι από το σύνολο των 208 διπλωματών της χώρας έγινε γίνει ανάκληση 32 διπλωματών καριέρας.




«Εξετάσαμε για πιο στενή συνεργασία στο ζήτημα της Συρίας. Συμφωνούμε στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Τονίσαμε ότι στόχος μας είναι μια μόνιμη λύση στη Συρία και τον εποικοδομητικό ρόλο του Ιράν.  Συμφωνήσαμε, επίσης ότι δεν βλέπουμε κάποια διάκριση μεταξύ του PKK και του PJAK(Κούρδοι Ιράν) καθώς και του PYD που υπάρχει στη Συρία. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία για την ειρήνη», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στις 23-24 Αυγούστου έρχεται στην Άγκυρα αντιπροσωπεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα του αιτήματος έκδοσης στην Τουρκία, του Φετουλάχ Γκιουλέν και της αποκατάστασης των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr