Η Γερμανία έστειλε φορτίο 70 τόνων οπλισμού στους Κούρδους




Αύγουστος 18, 2016.


Η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ,  δήλωσε ότι  έλαβε 70 τόνους οπλισμού, «μεταξύ των οποίων είναι τυφέκια και τεθωρακισμένα οχήματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.




Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι στην γερμανική οπλική βοήθεια περιλαμβάνονται 1500 τυφέκια G36, 100 αντιαρματικοί πύραυλοι Milan και τρία τεθωρακισμένα Dingo 1.


Σημειώνεται ότι υπάρχει σχετική  (αυστηρή) μνεία κατά την παραλαβή: «οι Κούρδοι του Ιράκ να μην τα μεταπωλήσουν», αλλά να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’.



Ο όρος που τέθηκε έχει κακό προηγούμενο,  αφού σε παλαιότερα παρτίδα παραλαβής γερμανικών όπλων, μεγάλη ποσότητα …πωλήθηκε ή …χάθηκε. Τότε, η Γερμανία είχε δηλώσει ότι δεν προτίθεται να ενισχύσει του Κούρδους με άλλα όπλα.



Ο γερμανικός στρατός, η Bundeswehr, έχει εμπλακεί ενεργά στην εκπαίδευση των κουρδικών μονάδων πεσμεργκά.



Ειδικότερα, τον προηγούμενο μήνα (Ιούλιο) άνοιξαν δύο νέα γερμανικά στρατιωτικά κέντρα κοντά στην πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, Αρμπίλ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr