Τζον Κέρι: Οι ΗΠΑ ανησυχούν για ‘αποσταθεροποίηση’ στην Κριμαία- ζητά αυτοσυγκράτηση από Ρωσία - Ουκρανία




Αύγουστος 10, 2016.


Ο Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Κριμαία και κάλεσε την Ουκρανία και τη Ρωσία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.




«Έχουμε λάβει ανησυχητικές ενδείξεις για πρόκληση επεισοδίου στην Κριμαία. Οι ΗΠΑ καλούν την Ουκρανία και τη Ρωσία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή και η αποτροπή προκλήσεων», δήλωσε ο Κέρι στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.



Σημειώνεται ότι στα σύνορα  μεταξύ της Ουκρανίας και της Κριμαίας υπήρξαν ανταλλαγές πυρών.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχουν από τη ρωσική πλευρά απώλειες.



Στη χερσόνησο στρατιωτικά οχήματα εμφανίσθηκαν  στους δρόμους. Οι ρωσικές αρχές δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο σχετικά με την κατάσταση.



Με τη σειρά του ο πολιτικός αρθρογράφος, Τζέι Μέρκουρι,  συνδέει το περιστατικό με εμπλοκή «τρίτης δύναμης».



«Η τρίτη δύναμη προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Κριμαία. Ούτε ο Πούτιν, ούτε ο Ποροσένκο δεν χρειάζονται πόλεμο. Προφανώς μια στρατιωτική ομάδα δημιουργεί ‘κατάσταση’, όπως έγινε και στην Τουρκία, που βρίσκονταν πίσω από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. 


Δεν αποκλείεται ότι στη Ρωσία μπορεί να σύντομα να εξαπολυθεί κύμα συλλήψεων υψηλού προφίλ, μετά την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Κριμαία», γράφει ο Μέρκουρι, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr