«Ο Σόρος στη Σερβία δαπάνησε εκατομμύρια για να την καταστήσει ‘αμερικανική μαριονέτα’»



Σερβικό δημοσίευμα αναφέρεται στις 'δραστηριότητες' των 'ιδρυμάτων' του Σόρος και στα άτομα που έχουν χρηματοδοτηθεί για την προώθηση της αμερικανικής πολιτικής

Αύγουστος 17, 2016.

Δημοσιεύματα στη Σερβία, αλλά και σε άλλα βαλκανικά κράτη, έχουν προβεί σε αναφορές για τα χρήματα που διέθεσε ο πολυεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, σε χώρες που επεδίωξε να δημιουργήσει χάος, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν πρόσφατα για τις δραστηριότητές του.




Τα περισσότερα χρήματα που καταβλήθηκαν κατά το 2013 και 2014 στη Σερβία ήταν λόγω της ανάληψης της εξουσίας από τον Αλεξαντάρ Βούτσιτς, που θεωρήθηκε επικίνδυνος για την αμερικανική πολιτική στα Βαλκάνια.



Ο Σόρος άρχισε κατά τα έτη αυτά να χρηματοδοτεί  αδρά Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που κινούνται υπό την κάλυψη του «ανθρωπισμού», δημοσιογράφους, οργανώσεις μειονοτήτων,  οργανώσεις των ΛΟΑΤ (ομοφυλοφιλικές), αλλά και δικαστές, εισαγγελείς, 'εθνικούς οργανισμούς'  και Πανεπιστήμια.



Ο αμερικανός μεγιστάνας που βρίσκεται πίσω από τις λεγόμενες έγχρωμες επαναστάσεις στην Ανατολική Ευρώπη- ο αδίστακτος εκατομμυριούχος που είναι υπεύθυνος για τον αιματηρό πόλεμο στην Ουκρανία, δεν έχει μετανιώσει για τα χρήματα που δαπάνησε προκειμένου να οδηγήσει τη Σερβία σε απόλυτο χάος, γράφει η σερβική ιστοσελίδα ‘Ινφόρμερ’.



Τα χρήματα υπολογίζονται περίπου σε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και το ένα τρίτο από αυτά δικαιολογήθηκαν για την «ανάπτυξη της δημοκρατίας» και την «προώθηση της κοινωνίας των πολιτών», μια μεθοδολογία που ακολουθεί σε πολλές χώρες, και είναι σαφές ότι τα εκατομμύρια  αφιερώθηκαν αποκλειστικά στην κατάρρευση της Σερβίας,  ώστε να καταστεί ένα κράτος μαριονέτα υπό την αμερικανική εξουσία, όπως σημειώνεται.


Ένα από τους καταλόγους με χρηματοδοτήσεις του Σόρος σε ιδιώτες, ΜΚΟ, οργανώσεις κλπ στη Σερβία, όπως δημοσιεύεται.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr