Συρία- Χαλέπι: Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν χημικά όπλα




«Η Ρωσία ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τη χρήση χημικών όπλων από τους μαχητές στο Χαλέπι», έχει τίτλο η ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ

Αύγουστος 3, 2016.

Μόσχα.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το ρωσικό κέντρο για τη Συμφιλίωση, ενημέρωσε την αμερικανική πλευρά για το γεγονός της χρήσης τοξικών ουσιών από τους εξτρεμιστές στο Χαλέπι, Συρία.




Μετά από επίθεση επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 εισήχθησαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας και εγκαύματα της αναπνευστικής οδού, σημειώνει η Κομερσάντ.



Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σουκάρι, που ελέγχεται από τους εξτρεμιστές της ομάδας «Χαρακάτ Αντ Ντίν αζ Ζίνκι».



Στην πόλη του Χαλεπίου έχουν δημιουργηθεί επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι προκειμένου  ο άμαχος πληθυσμός να μπορέσει να εγκαταλείψει την πόλη, καθώς και για τους τρομοκράτες που θέλουν να παρατήσουν τα όπλα τους.



Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του ρωσικού κέντρου Συμφιλίωσης των αντιμαχομένων πλευρών στη Συρία, πτέραρχο Σεργκέι Τσβάρκοφ.



Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι οι πληροφορίες σχετικά  με τοξικά αέρια στην Συρία έχουν επαληθευτεί.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr