Τουρκία: «Η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία έγινει βάσει του δικαιώματος της αυτοάμυνας»




Αύγουστος 28, 2016.

Άγκυρα.

Το Κέντρο Συντονισμού της τουρκικής Κυβέρνησης,  αναφερόμενο στην στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», με την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων  στο συριακό έδαφος και την κατάληψη της πόλης Τζεράμπλους τόνισε ότι αυτή η ενέργεια έγινε με τη συνδρομή του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’ και βάσει του δικαιώματος για αυτοάμυνα.




Το τουρκικό πρακτορείο DHA σημειώνει ότι  η στρατιωτική επιχείρηση, όπως αναφέρει  η δήλωση, βασίζεται στο άρθρο 51 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τονίζει ότι η επέμβαση έγινε για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’.


«Το Daesh αποτελεί απειλή για τη χώρα μας από τα στοιχεία των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία και έχουμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας που απορρέει από διεθνές δίκαιο για καταπολέμηση των τρομοκρατικών στοιχείων και συγχρόνως για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε άπορους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές που ελέγχει η τρομοκρατική οργάνωση», γράφει η ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρεται στις συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με τους Κούρδους της Συρίας και στο στόχο του,  να αναγκάσει τους Κούρδους  να απομακρυνθούν από τα τουρκικά σύνορα.


Η δήλωση αρνείται δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός χτύπησε άμαχο πληθυσμό στη Συρία.



«Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος έχει αρχίσει να παραδίδει  ανθρωπιστική βοήθεια σε άπορες ομάδες με τη διανομή ζεστών γευμάτων σε τουλάχιστον 5.000 κατά την 27η Αυγούστου.



»Οι ισχυρισμοί ότι στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», επλήγησαν  άμαχοι, δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια», σημειώνει  το Κέντρο Συντονισμού της Κυβέρνησης.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr