Βουδαπέστη και Πράγα υπέρ ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού




Αύγουστος 27, 2016.

Οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, υπέβαλαν αίτημα για την καθιέρωση μιας σειράς κοινών ευρωπαϊκών στόχων κατά τη συνάντηση στη Βαρσοβία, με τη συμμετοχή της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και των ομολόγων τους, Πολωνούς και Σλοβάκους, πριν από τη σύνοδο κορυφής , των μετά του Brexit 27 χωρών της ΕΕ στην Μπρατισλάβα.




«Θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.



Η Μέρκελ αναφέρθηκε στην υιοθέτηση μιας τέτοιας προσέγγισης γενικόλογα: « Η ασφάλεια είναι ένα βασικό ζήτημα και πρέπει να επικεντρωθούμε από κοινού για την ασφάλεια και την άμυνα».



Στην έκκλησή του για ένα καλύτερο σύστημα για την προστασία των συνόρων του χώρου Σένγκεν, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μποχουσλάβ Σομπότκα, είπε ότι το θέμα δεν υποβλήθηκε μόνο από την άποψη της ενίσχυσης της συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας, αλλά και στην έναρξη συζητήσεων σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός Στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως σημειώνει το Balkanweb.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr