Σκόπια: Ο πρέσβης της Τουρκίας καλεί τους πολίτες να φύγουν από τα σχολεία του Γκιουλέν




Αύγουστος 13, 2016.

Ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια, Ομέρ Σολεντίλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές και τους συμπατριώτες του στα Σκόπια που έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης προς τον



 Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό κατά της απόπειρας πραξικοπήματος από την τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ, όπως αναφέρεται.



Ο πρέσβης προέτρεψε τους μουσουλμάνους των Σκοπίων να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία του  Φετουλάχ Γκιουλέν «ακόμη είναι περίοδος διακοπών, δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη αίτηση για μεταφορά  μαθητών. Ωστόσο, έχουμε ακούσει ότι ορισμένοι μαθητές έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλα σχολεία. Εμείς προτρέπουμε τους πολίτες να μήν στέλνουν τα παιδιιά τους σε σχολεία του Γκιουλέν», είπε χαρακτηριστικά.



Ο ίδιος τόνισε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες προς τις αρχές των Σκοπίων σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης Feton.

 

O Σολεντίλ είπε ότι συμμετείχε και ο ίδιος στα συλλαλητήρια που έγιναν σε διάφορες πόλεις των Σκοπίων για συμπαράσταση προς τον πρόεδρο της Τουρκίας και κατά της απόπειρας το υ πραξικοπήματος.



Η τουρκική πρεσβεία θα διενεργεί έλεγχο σε κάθε τουρκική επένδυση που γίνεται στα Σκόπια στο πλαίσιο του αποκλεισμού των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr