Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για «έλλειψη ανθρώπινης συνείδησης» για …




..τους βομβαρδισμούς στη Γάζα την Κυριακή




Αύγουστος 22, 2016.


Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε έντονα την ισραηλινή πολεμική αεροπορία που επιτέθηκε με πυραύλους κατά της Λωρίδας της Γάζας το απόγευμα της Κυριακής. 



Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι ενέργειες του Ισραήλ βρίσκονται ‘σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και την ανθρώπινη συνείδηση’.


«Η έγκριση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο για την αποκατάσταση των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων με το Ισραήλ δεν είναι καθοριστική για τις σχέσεις της Άγκυρας με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, «η υπογραφή της σύμβασης δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα παραμείνει σιωπηλή στις επιθέσεις κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, αντίθετα, έχουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα, να υπερασπισθούμε τους Παλαιστίνιους από την ισραηλινή επιθετικότητα».



Το ισραηλινό δημοσίευμα σημειώνει ότι ο χθεσινός βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία έγινε λόγω ρουκέτας που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα και εξερράγη στην περιοχή Σντερότ. Το αντιαεροπορικό σύστημα προειδοποίησης της πόλης και των γύρω οικισμών λειτούργησε και χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε κελάρια και σε καταφύγια για να αποφύγουν το βομβαρδισμό. 

Η σχετική αναφορά σημειώνει ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έριξε 50 πυραύλους σε στόχους της Χαμάς. 
Επίσης την ευθύνη για τον βομβαρδισμό του Ισραήλ έλαβε η σαλαφιστική ομάδα, μέλη της οποίας ορκίστηκαν πίστη στο 'ισλαμικό κράτος', όπως αναφέρεται.


Το βλήμα των Παλαιστινίων εντοπίστηκε μετά την πτώση του  από στρατιωτικούς ειδικούς.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr