Ο τουρκικός στρατός σκοτώνει αμάχους στη Συρία




Αύγουστος 28, 2016.

Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίσθηκαν σε αεροπορική επιδρομή με στόχο ένα αγρόκτημα σε χωριό  της αλ Αμάρνα, το οποίο καταλήφθηκε από αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από την Τουρκία.




Από την πόλη  εκδιώχθηκαν οι συμμαχικές δυνάμεις των Κούρδων, όπως αναφέρει την Κυριακή γαλλικό δημοσίευμα που επικαλείται πηγή από τη Συρία.



Η πηγή αυτή, που δεν είναι άλλη από το βρετανικών συμφερόντων συριακό  Παρατηρητήριο  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν  και 50 τραυματίσθηκαν σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο χωριό Τζουμπ αλ Κούσα, μια άλλη περιοχή που ελέγχεται από τις φιλοκουρδικές δυνάμεις της Συρίας.



Σημειώνεται ότι ο τουρκικός στρατός έχει ως πρώτο  στόχο την εκκαθάριση του κουρδικού στοιχείου από την περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία.



Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων 'Ανατολή' της Τουρκίας, ανέφερε το Σάββατο ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν σε επίθεση με ρουκέτα από τους Κούρδους σε δύο άρματα μάχης που συμμετέχουν στη διασυνοριακή  σύγκρουση.



Ο τουρκικός στρατός με δεκάδες άρματα μάχης  εισέβαλε την Τετάρτη στο συριακό έδαφος προκειμένου να εμποδίσει του Κούρδους να αποκτήσουν τον έλεγχο της βόρειας Συρίας στο τμήμα που συνορεύει με την Τουρκία.


Την Παρασκευή  ενίσχυσε τις δυνάμεις του με αποστολή άλλων περίπου 10 αρμάτων μάχης και έξι επιπλέον, το Σάββατο.


 Τα τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στο συριακό έδαφος από την Καρκαμίς.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr