Τα Ηνωμένα Έθνη επικρίνουν τη Βουλγαρία για την προσφυγική πολιτική της




Αύγουστος 11, 2016.


Ο επικεφαλής  της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατέκρινε την πολιτική που ασκεί η Βουλγαρία στο προσφυγικό ζήτημα και συγκεκριμένα στα μέτρα που λαμβάνει καθώς και τις επιθέσεις των φρουρών ασφαλείας εναντίον τους.




Ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσεΐν χαρακτήρισε ως «ενοχλητικά» τα μέτρα αυτά και δήλωσε ότι ενδέχεται να βρίσκονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο.



«Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα είναι ότι σχεδόν όλα τα άτομα που εισέρχονται στη Βουλγαρία παράνομα, συλλαμβάνονται και μπορεί να διωχθούν ή να φυλακισθούν για διάστημα έως και ένα έτος».



Ο διπλωμάτης του ΟΗΕ αποκάλεσε τη διαδικασία «απάνθρωπη και απαράδεκτη», λέγοντας ότι αμφισβητεί ένα η Βουλγαρία συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο.



Οι δηλώσεις ακολούθησαν με την προσωπική επίσκεψη του επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στη Βουλγαρία, όπου εξέτασε την κατάσταση των προσφύγων που φθάνουν στη χώρα.



Στη Βουλγαρία βρίσκονται, ήδη, υπό κράτηση 14.000 πρόσφυγες  που εισήλθαν στη χώρα κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το Reuters.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr