Αμερικανικό αεροσκάφος αναχαίτισε δύο συριακά πάνω από την ανατολική Συρία




Αύγουστος 20, 2016.

Πολεμικό αεροσκάφος του Συνασπισμού, που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Αμερικανών, ανάγκασε δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας να εγκαταλείψουν περιοχή την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι, στη βορειο-ανατολική Συρία.




Οι πληροφορίες προέρχονται από το πρακτορείο Reuters, από το οποίο προέκυψαν πολλά δημοσιεύματα τα οποία  αναφέρουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στην επαρχία Αλ Χασάκα της Συρίας.


Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν  στις 18 Αυγούστου αεροσκάφη στην επαρχία Αλ Χασάκα για την προστασία των ειδικών δυνάμεων τους, προκειμένου να τους διαφυλάξουν από επιθέσεις της συριακής πολεμικής αεροπορίας.



«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι τα αμερικανικά αεροπλάνα θα προστατεύσουν επίγειες δυνάμεις  εάν βρεθούν σε κίνδυνο. Θα εξασφαλίζουν την ασφάλειά τους και το συριακό καθεστώς συνιστάται να μην τους εκθέτει σε κίνδυνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού.



Το Πεντάγωνο κατέστησε σαφές ότι επίγειες δυνάμεις προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με την πολεμική αεροπορία της Συρίας, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.



Το αμερικανικό μαχητικό, σύμφωνα με το Reuters ήταν ένα F-22,  εμφανίσθηκε κατά τη στιγμή τα δύο Sukhoi Su-24, μπήκαν στην περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι. Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ασχολούνται με την εκπαίδευση των Κούρδων και των Αράβων  της ένοπλης ομάδας «Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας».


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr