Η Βουλγαρία φοβάται μόλυνση από την Ελλάδα




«Εμπειρογνώμονας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: η Βουλγαρία απειλείται από την φοβερή ασθένεια που έφεραν οι πρόσφυγες!», τιτλοφορεί το βουλγαρικό δημοσίευμα και τονίζει ότι παρουσιάσθηκαν συμπτώματα σε 12 σημεία στην Ελλάδα.


Αύγουστος 22, 2016.



Η Βουλγαρία απειλείται από την ελονοσία που μπορεί να εισαχθεί από την Ελλάδα, όπου υπάρχουν ήδη αρκετά συμπτώματα μόλυνσης. Αυτό έγινε σαφές από τις πληροφορίες και τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων.




Ο επικεφαλής επιθεωρητής υγείας Δρ Αγγέλ Κούντσεφ του Eurocenter προέβη σε δηλώσεις στο «Monitor».



Ο ειδικός εξήγησε ότι έχει εμπιστοσύνη στον ακριβή έλεγχο των ιατρικών υπηρεσιών στα σύνορα της χώρας, καθώς  και στους γιατρούς και επικεφαλής των ιατρικών κέντρων στα προσφυγικά κέντρα.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το σύστημα υγείας στη Βουλγαρία είναι πολύ δομημένο και οι νοσοκόμοι είναι πιο ακριβείς στις έγκαιρες διαγνώσεις της λοίμωξης  από τους γιατρούς στην Ελλάδα.


Σε  δώδεκα τομείς  έχει ανασταλεί η αιμοδοσία, λόγω του κινδύνου της ελονοσίας. Προς το παρόν έχουν καταγραφεί 4 περιπτώσεις ασθενών  με την μόλυνση αυτή. 61 Έλληνες έχουν μολυνθεί από το εξωτερικό. 

Οι ελληνικές αρχές λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα ελονοσίας για την πρόληψη της μετάδοσης της μόλυνσης.



Οι γιατροί συμβουλεύουν τους τουρίστες και τους εντόπιους να χρησιμοποιούν διορθωτικά μέτρα κατά των εντόμων, συμπεριλαμβανομένων απωθητικών και κουνουπιέρων.


Όπως έχει αναφερθεί, υπάρχει μια δυνητικά επικίνδυνη μόλυνση από ελονοσία σε ορισμένες  περιοχές στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική Μακεδονία, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Μπλιτς’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr