Ο Τζο Μπάιντεν παρακάμπτει τα Σκόπια σε αποχαιρετιστήριες συναντήσεις του




Αύγουστος 16, 2016.

Στις αποχαιρετιστήριες επισκέψεις στα Δυτικά Βαλκάνια, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν προτίθεται να επισκεφθεί τα Σκόπια, σύμφωνα με ανάγνωση της επίσημης ατζέντας του.




Οι αναλυτές επισημαίνουν  – σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων- ότι  ο ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ δεν επισκέπτεται την FYROM γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον.



Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποφσκι, δεν εντοπίζει κανένα πρόβλημα που θα μπορούσε να ακυρώσει επίσκεψη του Αμερικανού στα Σκόπια.



Επίσης,  η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρόσθεσε στην ημερήσια διάταξη του τα Σκόπια.



Ο Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται σήμερα το Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς.



Αργότερα θα μεταβεί (έχει πάει) στο Κοσσυφοπέδιο όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου  Χασίμ Θάτσι και τον πρωθυπουργό Ίσα Μουσταφά.



Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να παροτρύνει τους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου να σεβαστούν τη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σερβία, η οποία υπογράφηκε πέρσι με τη μεσολάβηση της ΕΕ.



Οι Κοσοβάροι θα μετονομάσουν μια κεντρική οδό σε Μπο Μπάιντεν, όνομα του γιου του Αμερικανού αντιπροέδρου που πέθανε πέρυσι από καρκίνο.



Στο πρόγραμμα του Μπάιντεν υπάρχει και η επίσκεψή του στην Τουρκία.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr