Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους ότι χρησιμοποιούν όπλα λέιζερ




Αύγουστος 13, 2016.

Ο επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας συνόρων της Ουκρανίας, Βίκτορ Ναζαρένκο, δήλωσε ότι υπάρχουν ήδη τα πρώτα κρούσματα από τη χρησιμοποίηση των Ρώσων στρατιωτών απαγορευμένων όπλων λέιζερ.




«Νωρίτερα οι στρατιώτες μας έχουν βιώσει μια κατάσταση  από ρωσικά όπλα  λέιζερ. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι ότι τρεις στρατιώτες της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων έπαθαν εγκαύματα στον αμφιβληστροειδή. Βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Μπορούν να ανακτήσουν μόνο περιφερειακή όραση,  απευθείας όραση δεν έχουν», είπε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «ΙντερΦαξ Ουκρανίας».



Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό έγινε στο συνοριακό σταθμό «Μαρίνκα» (περιοχή κοντά στο Ντονέτσκ) καθώς οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες παρακολουθούσαν με κιάλια και με ένα μονόκλ.



«Εκείνη τη στιγμή, οι Ρώσοι  χρησιμοποίησαν  μια ειδική συσκευή παραγωγής λέιζερ που απαγορεύεται  από τη συμφωνία», είπε.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr