CIA: Πρώην αξιωματούχος καλεί για δολοφονία Ρώσων και Ιρανών στη Συρία



O Μάικλ Μορέλ στην εκπομπή (Talk Show) του  Τσάρλι Ρόουζ υποστήριξε ότι οι Ρώσοι και οι Ιρανοί πρέπει να πληρώσουν 'τίμημα' για την παρουσία τους στη Συρία

Αύγουστος 11, 2016.

 Ο Μάικλ Μορέλ (Michael Morell) πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) αναφέρθηκε σε δολοφονίες  Ρώσων και Ιρανών που βρίσκονται στη Συρία «για να πληρώσουν το τίμημα» της παρουσίας τους, εκεί.





Αυτό σημειώνει συριακό δημοσίευμα που επισημαίνει  ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχετικά δημοσιεύματα.




Συγκεκριμένα ο Αμερικανός αναλυτής των μυστικών υπηρεσιών, απαντώντας σε ερώτηση  εάν υπάρχει δραστηριότητα στη Συρία (από τη CIA;)  κατά Ρώσων και Ιρανών, δήλωσε στο κανάλι PBS,  ότι αυτό πρέπει να γίνεται κρυφά, ώστε να πιεσθεί η Δαμασκός , η Μόσχα, αλλά, και η Τεχεράνη ότι σε όλα αυτά υπάρχει ένα τίμημα ώστε να βρεθεί μια διπλωματική διευθέτηση στην κρίση στη Συρία.



 Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της επιτροπής της Κρατικής Δούμας στη Ρωσία, για την Ασφάλεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς,  Ιρίνα Ααρόβαγια, σχολιάζοντας τις απαντήσεις του Μάικλ Μορέλ είπε ότι επιβεβαιώνονται  οι υποψίες για την ύπαρξη ενός «διπλού πυθμένα» στην πολιτική των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.



Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), παραδέχθηκε ότι πράκτορες της CIA μεταμφιεσμένοι ως τρομοκράτες προσπαθούν να προβούν σε μυστικές δολοφονίες, προκειμένου να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους.



Οι αποκαλύψεις αυτές δεν δίνουν μόνο νέα διάσταση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά στην πραγματικότητα ενθαρρύνουν τους ίδιους τους τρομοκράτες με τον διπλό ρόλο των ‘εχθρών’ τους.
-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr