Κούρδοι Συρίας: Βρετανός και Σλοβένος σκοτώθηκαν πολεμώντας το ISIS





Αύγουστος 3, 2016.

Η ηγεσία της κουρδικής Ομάδας Λαϊκής Προστασίας (YPG) ανακοίνωσε την Τρίτη το θάνατο δύο ξένων μαχητών, ενός Βρετανού και ενός Σλοβένου, οι οποίοι πολεμούσαν στο πλευρό τους κατά των 



τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’ στη μεθοριακή πόλη της Συρίας, Μπανμπίτς- Ιεράπολη.



Πρόκειται για τον Βρετανό εθελοντή Dean Carl Evans που είχε το ψευδώνυμο «Τζίβαρα Ροτζάβα» [Gîvara Rojava] και τον Σλοβένο εθελοντή Martin Gruen με το ψευδώνυμο Ροντί Τσεκντάρ [Rodî Çekdar] που σκοτώθηκαν  στις τάξεις -υπό την κουρδική ηγεσία - των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην Ιεράπολη της Συρίας,  εναντίον των εξτρεμιστών του ISIS.



«Πολλοί διεθνείς μαχητές έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους μαζί μας. Οι δύο χεβάλ (σύντροφοι) ο Βρετανός Τζίβαρα και ο Σλοβένος  χεβάλ Ροντί,  ήρθαν μαζί μας με τις ευγενέστερες προθέσεις και φύτεψαν ένα σπόρο αγάπης στις καρδιές των φίλων μας και όλων  των λαών της Ροτζάβα (κουρδικής περιοχής της Συρίας», ανέφερε η ηγεσία των YPG την Τρίτη.



« Οι Κούρδοι είναι πολύ χαρούμενοι με τους ξένους μαχητές. Δεν αισθάνονται μόνοι τους, όπως στο παρελθόν που είχαν συντροφιά μόνο τα βουνά, τώρα έχουμε τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς, τους Γάλλους και τους Γερμανούς και πολλοί από αυτούς μαρτύρησαν», είπε σε σχετική αναφορά του ο Κούρδος ηγέτης Σαλίχ Μουσλίμ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr