Τούρκος πρωθυπουργός: Προτεραιότητα οι επιχειρήσεις κατά του PKK




Αύγουστος 2, 2016.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, δήλωσε σήμερα ότι «θα εξαλείψουμε την τρομοκρατική οργάνωση του PKK, δίνοντας προτεραιότητα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ύπαιθρο».




Χαρακτήρισε το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ως αδελφική τρομοκρατική οργάνωση με την οργάνωση ‘FETÖ ‘, του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.



Ο Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι θα ενταθούν οι συγκρούσεις τόσο  στις αγροτικές περιοχές όπου δρα το PKK, δηλαδή στις περιοχές Ντιγιαρμπακίρ, Σιίρτ και στην περιοχή Μπατμάν, αλλά και στις μεγάλες πόλεις όπου πραγματοποιούνται επιθέσεις, όπως είναι η Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη.



Σημείωσε ότι από τις 15 Ιουλίου στην Τουρκία αρχίζει μια νέα εποχή μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων καθώς και των σουνιτών και αλεβιτών που την χαρακτήρισε ως ‘νέα εποχή αδελφοσύνης’.



Ο Μπινάλι Γιλντιρίμ μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, κάλεσε τους ηγέτες  της αντιπολίτευσης του CHP  και του MHP σε ένα νέο αγώνα για τη δημοκρατία στη χώρα.



Τόνισε ότι «η Τουρκία το βράδυ της 15ης Ιουλίου βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού» και ότι όλα τα κόμματα πρέπει να  λάβουν μέτρα για την προστασία της δημοκρατίας.



«Για αυτό χρειαζόμαστε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, να καθαρίσουμε όλα τα μικρόβια ένα προς ένα», είπε χαρακτηριστικά όπως  γράφει το δημοσίευμα.




--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr