Συρία: To ISIS απήγαγε 2000 αμάχους σε υποχώρησή του






Αύγουστος 12, 2016.

«Οι πολιτοφύλακες των ‘Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας- ΔΔΣ’ ανέφεραν την Παρασκευή ότι ένοπλοι τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης  του Daesh απήγαγαν  περίπου 2.000 αμάχους κατοίκους κατά την υποχώρησή τους από πόλη στην επαρχία Χαλεπίου.




Ο εκπρόσωπος των πολιτοφυλάκων των Δημοκρατικών Δυνάμεων στην πόλη Μανμπίτς (Ιεράπολη), Σιρβάν Νταρουίς,  δήλωσε ότι  «οι ένοπλοι του Daesh έχουν απαγάγει περίπου 2000 αμάχους από την βόρεια περιοχή της επαρχίας Χαλεπίου, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες  κατά την αποχώρησή τους από την πόλη Τζαράμπλους».



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας» που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, απαρτίζονται από ένα μίγμα  κουρδικών και αραβικών δυνάμεων, σχηματίσθηκε  τον  Μάιο για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ και μέχρι τώρα έχουν απελευθερώσει  το 80 τοις εκατό της επαρχίας του Χαλεπίου.



--

[ Σημ. Η ονομασία της πόλης Τζαράμπλους- Jerabulus-  προέρχεται σαφώς από την ελληνική ονομασία Ιεράπολις.
Ιεράπολις σήμερα αποκαλείται η πόλη Μανμπίτς της Συρίας. Στο βορεινό τμήμα της πόλης Τζαράμπλους βρίσκεται η αρχαία Καρκεμίς, που η μισή είναι στη Συρία και η άλλη μισή στην Τουρκία, στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια αποκαλούνταν Εὐρωπός]

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr