Η Βουλγαρία θα αγοράσει 420 τζιπ και ελικόπτερο για την ασφάλεια των συνόρων της




«420 τζιπ, ελικόπτερο και κάμερες θα αγορασθούν για την ασφάλεια των συνόρων», έχει τίτλο το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Σεπτέμβριος 29, 2016.


420 τζιπ, ελικόπτερο και νέες κάμερες θα αγοραστούν από τη Βουλγαρία με τη βοήθεια που της δίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλεια των συνόρων.




Αυτό ανακοινώθηκε από την υπουργό Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπατσάροβα σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως ανέφερε η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία.



«Περίπου το 80 τοις εκατό από τα €160 εκατομμύρια που έχει διαθέσει η ΕΕ στη Βουλγαρία για να αντιμετωπίσει τη ροή των προσφύγων, θα απορροφηθούν για την ασφάλεια των συνόρων μας», διευκρίνισε η Μπατσάροβα.



Σύμφωνα με την ίδια η Βουλγαρία υποχρεούται να απορροφήσει τα κονδύλια που δίνονται από τις Βρυξέλλες εντός ενός έτους.


Εννέα τοις εκατό των κονδυλίων προσφέρονται για την προετοιμασία της χώρας για μελλοντικές μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις.  Για τη λήψη μέτρων και τη φύλαξη των συνόρων παρέχονται € 124 εκατομμύρια.



«Θα αγοράσουμε 420 οχήματα με δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου, ένα ελικόπτερο για την επιτήρηση των συνόρων και το πιο σημαντικό:  την τοποθέτηση συστήματος επικοινωνίας κατά μήκος των συνόρων στις ορεινές περιοχές, όπου δεν υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνία και η επικοινωνία γίνεται με ειδικό κρυπτογραφημένο σύστημα.



Από τα κονδύλια που θα διατεθούν  θα αγορασθούν 4.500 συσκευές τηλεφώνων για τους συνοριακούς αστυνομικούς ώστε να δοθεί η δυνατότητα κάλυψης κατά 100 τοις εκατό του συστήματος επικοινωνίας, δήλωσε η Ρουμιάνα Μπατσάροβα.



Επίσης,  σε περίπτωση μεγάλων προσφυγικών ροών, θα διατεθούν 15 εκατομμύρια για την κατασκευή τριών περιφραγμένων κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.



Η κατασκευή των κέντρων αυτών θα γίνει σε απομακρυσμένες περιοχές- μακρά από οικισμούς- τα οποία θα διαθέτουν ειδικά φορτηγά  για την εθελοντική επιστροφή των προσφύγων στις χώρες από τις οποίες έχουν έρθει, συμπλήρωσε η Βουλγάρα υπουργός.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr