Η Τουρκία θα τροφοδοτήσει με ρεύμα και νερό την πόλη Τζαράμπλους της Συρίας…




Σεπτέμβριος 8, 2016.

 Η Άγκυρα, μετά την απώθηση της τρομοκρατικής ομάδας του ‘Ισλαμικού κράτους’ από τον τουρκικό στρατό και την κατοχύρωση της ασφάλειας στην πόλη Τζαράμπλους της βόρειας Συρίας- με τη συνδρομή του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού»,  είναι έτοιμη να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια και νερό την 



πόλη, πριν από τις γιορτές του Κουρμπάν Μπαϊράμ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Καρκαμίς.



Εξάλλου, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και φυσικών πόρων,  Μπεράτ Αλμπαριάκ,έγραψε σχετικά στο ‘Twitter’ την Πέμπτη, τονίζοντας ότι η πόλη τώρα δεν έχει τρομοκράτες και στόχος είναι να επανέλθει η κανονική ζωή.



Μία  εβδομάδα, μετά την τουρκική εισβολή στο έδαφος της Συρίας,  η τοπική εταιρεία ηλεκτρισμού ξεκίνησε τη σύνδεση της Τζαράμπλους με την τουρκική πόλη Καρκαμίς.



«Προβλέπεται να γυρίσουν πίσω στην Τζαράμπλους εκατοντάδες κάτοικοί της καθώς και στις περιοχές της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία. Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποκατασταθεί η φυσιολογική ζωή στην περιοχή», τόνισε ο Αλμπαϊράκ.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr