Τζον Κέρι: Οι Μουτζαχεντίν θα φιλοξενηθούν στην Αλβανία




Σεπτέμβριος 14, 2016.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, εξήρε τη συμβολή της Αλβανίας στη φιλοξενία των μελών της ιρανικής αντιπολίτευσης και ευχαρίστησε την αλβανική κυβέρνηση για την πρόθεσή της να αποδεχθεί και να φιλοξενήσει και άλλους αντικαθεστωτικούς Ιρανούς.





«Φέτος επισκέφθηκα τα Τίρανα και μίλησα με την αλβανική κυβέρνηση, υπάρχει η δυνατότητα
διευκόλυνσης για τη μεταφορά και τοποθέτηση της τελευταίας ομάδας των μελών της ιρανικής αντιπολίτευσης «Οργάνωση Μουτζαχεντίν» από το στρατόπεδο «Ελευθερία».



»Οι Αλβανοί έχουν εκφράσει από παλαιότερα τη δυνατότητα προστασίας ευάλωτων κοινοτήτων, όπως έπραξαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στην προστασία πολλών Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.



»Είμαι ευγνώμων για το ότι σε αυτήν την περίπτωση η Αλβανία είναι έτοιμη να διαδραματίσει σημαντικό ανθρωπιστικό ρόλο», δήλωσε ο Κέρι,  όπως σημειώνει  η τηλεόραση των Τιράνων ‘Top Channel.



Ο Τζον Κέρι είναι ο πρώτος ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ που ευχαριστεί δημόσια τηνΑλβανία για την  αποδοχή των Μουτζαχεντίν.


Η επίσκεψη του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στα Τίρανα είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο και τότε είχε αναφέρει ότι η παρουσία του στην Αλβανία ήταν λόγω των Μουτζαχεντίν.



Επίσης, το αλβανικό ‘Balkan Web ανέφερε ότι ανώτερος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι κατά τα δύο τελευταία χρόνια η Αλβανία έχει δεχθεί «χίλιους Μουτζαχεντίν» και τώρα συμφώνησε να παραλάβει και να φιλοξενήσει άλλους δύο χιλιάδες». Με αυτούς τα Τίρανα θα φιλοξενεί όλους τους αντικαθεστωτικούς του Ιράν  που φιλοξενούνται τώρα στο στρατόπεδο «Ελευθερία» στο Ιράκ.



Σημειώνεται ότι η Αλβανία για την φιλοξενία αυτή λαμβάνει βοήθεια 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr