Συρία: Δέκα ομάδες της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν τους Κούρδους στην τουρκική εισβολή




Σεπτέμβριος 2, 2016.


«Υπό το φως της αυξανόμενης επιθετικότητας εναντίον των επαναστατών μας και των άμαχων, ειρηνικών πολιτών της Συρίας,  στην εν γένει περιοχή της Τζεράμπλους, στα βόρεια του Χαλεπίου, ιδίως μετά την κατάληψη της συριακής επικράτειας από τον τουρκικό στρατό, εμείς, δέκα μονάδες του



 Ελεύθερου Συριακού Στρατού καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις δράσεις από την Τουρκία και στεκόμαστε στο πλευρό των ομάδων που στέκονται όρθιοι σε μία τάφρο,  με το στρατιωτικό συμβούλιο της Τζεράμπλους και τους πολίτες της», ανέφερε ηγέτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού - ΕΣΣ.



Οι δέκα αυτές μονάδες του ΕΣΣ δημοσίευσαν στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο καταδικάζουν τις αεροπορικές επιδρομές από την τουρκική πολεμική αεροπορία και τον διεθνή συνασπισμό στην περιοχή της πόλης Τζεράμπλους.



Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών βομβάρδισε τις θέσεις μας στα χωριά της Τζεράμπλους, ενώ λίγο πιο πέρα ήταν οι τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ που δεν δέχθηκαν επίθεση», όπως αναφέρει αρμενικό δημοσίευμα επικαλούμενο το Ria Novosti.



Νωρίτερα, οι Κούρδοι δήλωσαν ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό βομβάρδισαν δύο χωριά κοντά στη συριακή Τζεράμπλους και ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 30 ανθρώπους.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr