Συμφωνία για σιδηροδρομική γραμμή από Ελλάδα σε Αλβανία




Σεπτέμβριος 17, 2016.


Αξιωματούχοι από το Γραφείο των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και με συναδέλφους τους από την  Αλβανία, συμφώνησαν να συνεργασθούν σε ένα σχέδιο για την κατασκευή μια νέας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την ελληνική πόλη  της Φλώρινας με τον αλβανικό δήμο Kapshticë (στην Κρυσταλλοπηγή), αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα στη ρωσική γλώσσα.




Το δημοσίευμα του «Black Sea News» επικαλείται επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών της Ελλάδας όπου σημειώνεται ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από αρμόδιο ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Προγραμματίζεται μια μονόπλευρη και ηλεκτροφόρα σιδηροδρομική γραμμή συνολικού μήκους 50 χιλιομέτρων, όπου θα κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικό τρένο.



Το κόστος του έργου αναμένεται να φθάσει στα € 397 εκατομμύρια.



Στην περίπτωση αυτή, οι αλβανικοί σιδηρόδρομοι πρόκειται μελλοντικά να επεκτείνουν τη γραμμή από την Καπστίτσε στο Πόγραδετς. Το μήκος της νέας σιδηροδρομικής γραμμής θα είναι περίπου 61 χιλιόμετρα και το κόστος αναμένεται να είναι υψηλότερο σε σύγκριση με τη γραμμή Φλώρινας- Κρυσταλλοπηγής, προφανώς λόγω δυσκολιών του εδάφους.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr