Σε συνέδριο στην Μπρατισλάβα: «Η αντι-ρωσική προπαγάνδα στα δυτικά μέσα ενημέρωσης»





Φωτό από το «interaffairs.ru»

Σεπτέμβριος 29, 2016.

Τα ψέματα και η προβοκάτσιες είναι οι κύριοι μέθοδοι της αντι-ρωσικής προπαγάνδας.
Αυτό δήλωσε σε ομιλία του την Πέμπτη στην  Μπρατισλάβα στο διεθνές συνέδριο «Η Ρωσία και η Ευρώπη-Επίκαιρα θέματα στη Διεθνή Δημοσιογραφία» ["Россия и Европа: актуальные проблемы международной журналистики"], ο αναπληρωτής διευθυντής ενημέρωσης και τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Μπικαντόφ.


Η αντιπαράθεση στον τομέα των πληροφοριών



«Η πιο οξεία αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης εκδηλώθηκε στον τομέα των πληροφοριών, όπου γίνεται μια τεράστια αντι-ρωσική προπαγάνδα σε όλες τις κατευθύνσεις», τόνισε, «τα δυτικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν ευρέως ψέματα και προβοκάτσιες, μια μέθοδος που εφαρμόζεται για την αμαύρωση της Ρωσίας».


Ως παράδειγμα ο Μπικαντόφ  παρουσίασε δημοσίευση των δυτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις δραστηριότητες της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία και την κατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας στη Ρωσία.


«Αναφορές των δυτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις εικαζόμενες απώλειες αμάχων ως αποτέλεσμα των αντιτρομοκρατικών ενεργειών στη Συρία από την ρωσική αεροπορία και παρουσιάζουν υποθέσεις δήθεν κακοποίησης στη Ρωσία των Τατάρων της Κριμαίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.


Ανησυχητικό σύμπτωμα, είπε, είναι οι συχνές απόπειρες των δυτικών μέσων ενημέρωσης να υπονομεύουν την αξιοπιστία του ρωσικού αθλητισμού και να διαταράσσουν το προγραμματισμένο στη Ρωσική Ομοσπονδία Παγκόσμιο Κύπελλο για το 2018.



Διακρίσεις σε βάρος Ρώσων δημοσιογράφων



Μέτρα που καθορίζουν διακρίσεις εντάθηκαν κατά δημοσιογράφων μια μέσων ενημέρωσης φορέων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε, επίσης, ο Μπικαντόφ  τονίζοντας ότι αυτό παρατηρείται κυρίως στην Ουκρανία και σε χώρες της Βαλτικής.



Ο διπλωμάτης τόνισε ότι οι πολίτες των δυτικών χωρών δεν πιστεύουν πλέον την αντι-ρωσική προπαγάνδα των εθνικών μέσων ενημέρωσης.



«Κατά την τελευταία περίοδο η μηχανή αντιρωσικής προπαγάνδας  στη Δύση σημειώνει αποτυχία. Ολοένα και περισσότερο άνθρωποι έχουν κουραστεί  καθώς και τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης σε πολλές χώρες με την προβολή  των Αγγλο-Σαξόνων», τόνισε.



Η καταπολέμηση της Ρωσοφοβίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης



Ένα αποτελεσματικό εργαλείο πληροφόρησης στην αντιμετώπιση της Ρωσοφοβίας στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, είναι τα κοινωνικά δίκτυα.



Το υπουργείο έχει επίσης τη διάθεση για επέκταση της συνεργασίας με ξένους δημοσιογράφους που θέλουν να λάβουν ειλικρινείς πληροφορίες σχετικά με τη Ρωσία  και να τις παρουσιάσουν στους πολίτες των χωρών τους, σημειώνει το πρακτορείο Τας.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr