Ο Πούτιν σε μαθητές: ‘Ένας πραγματικός ηγέτης δεν πρέπει να σηκώνει τη μύτη του!»




Σεπτέμβριος 1, 2016.


Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιστεύει ότι η αλαζονεία δεν πρέπει να αποτελεί γνώρισμα ενός πραγματικού ηγέτη.




Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με μαθητές στη  2η Σχολή του Βλαδιβοστόκ, ο Ρώσος πρόεδρος τους εξήγησε  τι πρέπει να τηρεί ένας αρχηγός κράτους.



«Όποιος θέλει να θεωρείται ηγέτης για να θέσει οποιαδήποτε υποψηφιότητα δεν πρέπει ποτέ να σηκώσει τη μύτη  του (να είναι υπεροπτικός),  νομίζοντας ότι αυτό είναι το καλύτερο. Από τη στιγμή που ένα άτομο αρχίζει να πιστεύει στην ανωτερότητά του ή της, από εκείνη τη στιγμή, είναι, ήδη, χαμένος», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.



«Η φιλοδοξία είναι καλή, η αλαζονεία είναι κακή», πρόσθεσε ο Πούτιν στους μαθητές.


Ο Πούτιν επισκέφθηκε τη 2η  Σχολή του Βλαδιβοστόκ,  με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους στη Ρωσία. Στις δηλώσεις εξήρε το εκπαιδευτικό σύστημα του σχολείου και τόνισε ότι «πρέπει κανείς να μαθαίνει νέα πράγματα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του».



Η 2η Σχολή του Βλαδιβοστόκ ιδρύθηκε το 1990 και προσφέρει μαθήματα σε έξι διαφορετικές γλώσσες- αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, κινεζικά, κορεατικά και ιαπωνικά. Φοιτούν σε αυτό 1380 μαθητές.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr