Σκόπια: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης υπόσχεται να επισημοποιήσει την αλβανική γλώσσα




Σεπτέμβριος 14, 2016.

Σκόπια.

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική πύλη  της ‘Nova TV’ δήλωσε ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί  ο σημερινός πολιτικός ρεαλισμός και να εισαχθεί ένας νέος με την χρήση της αλβανικής γλώσσας σε όλη την επικράτεια της χώρας.




Δήλωσε ότι δεν έχει να χάσει τίποτε ο πολίτης του Στιπ, των Σκοπίων, του Πρίλεπ, εάν οι Αλβανοί χρησιμοποιούν επίσημα τη γλώσσα τους στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.



«Μίλησα για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας, δεν έχουν τίποτε να χάσουν οι πολίτες της Στρώμνιτσας (τόπος καταγωγής του), όπου το 94% είναι σλαβικής καταγωγής. Δεν έχουν τίποτε να χάσουν οι κάτοικοι του Στιπ ή της πόλης των Σκοπίων, που αποτελούνται κατά πλειοψηφία από σλαβικό πληθυσμό. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα.  Θα συνεχίσουμε να ζούμε με ταμπού;», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.



Στην ίδια συνέντευξη, ο αρχηγός του SDSM είπε ότι περιμένει στις επόμενες εκλογές να λάβει εκλογική υποστήριξη  από τους Αλβανούς ψηφοφόρους, που δεν θα ψηφίσουν κάποιο αλβανικό σχηματισμό από το αλβανικό μπλοκ.



Σήμερα ο Ζάεφ ήταν στην πόλη Πρίλεπ και ερωτηθείς επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει γνώμη   για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας σε όλη την επικράτεια, ως δεύτερης κύριας γλώσσας.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr