Στρατιωτική παρέλαση στο Ιράν: Θα κάνουμε το Ισραήλ …σκόνη




Φωτό από το France24.com


Σεπτέμβριος 22, 2016.


Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν απείλησε να «κάνει το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα σκόνη», όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην Τεχεράνη, που διοργανώθηκε για να παρουσιάσει τη στρατιωτική της δύναμη, σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.




Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τα κρατικά κανάλια, ο ιρανικός στρατός παρουσίασε μια ποικιλία πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, άρματα μάχης και συστοιχία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 που έλαβε πρόσφατα από τη Ρωσία.



«Εάν οι επικεφαλής του Σιωνιστικού καθεστώτος κάνουν μια λάθος κίνηση, τότε η Ισλαμική Δημοκρατία θα κάνει το Τέλ Αβίβ και τη Χάιφα σκόνη» έγραφε μια σειρά επάνω σε ένα στρατιωτικό φορτηγό στην παρέλαση.



Κατά τη διάρκεια της παρέλασης ειπώθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στον Περσικό Κόλπο.



Η παρέλαση έγινε σε επέτειο που αναφέρεται στον Ιρανο-ιρακινό πόλεμο της δεκαετίας του ’80.


Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Ιράν, στρατηγός Μοχάμεντ Χουσεΐν Μπαγκέρι, είπε στην παρέλαση ότι οι ενισχύσεις με ποσό ύψους 38 δις δολάρια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, κάνουν το Ιράν να είναι πιο αποφασιστικό στην αύξηση της δύναμης των ενόπλων δυνάμεων  του.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr