Σκόπια: Η Διασπορά ζητά από τον Ζάεφ να σταματήσει την «αντεθνική» πολιτική του




Σεπτέμβριος 18, 2016.

Σκόπια.


«Δεν σταματούν οι βίαιες αντιδράσεις των πολιτών μετά την ανακοίνωση από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) ότι σχεδιάζει  να καθιερώσει ως δεύτερη επίσημη γλώσσα σε όλη την επικράτεια τη αλβανική, μετά τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου», γράφει τη σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.




Τονίζει: 


«Ο λαός μας από πολλά μέρη της Αυστραλίας λένε στον Ζόραν Ζάεφ να μην λειτουργεί σε βάρος  της Ψευδομακεδονίας και να μην προωθεί  τη διγλωσσία καταστρέφοντας τη χώρα.



Αρκετές οργανώσεις των ψευδομακεδόνων- Σλάβων  της διασποράς, ιδίως από την Αυστραλία κάνουν έκκληση προς το SDSM να μην προωθήσει στην επισημοποίηση της αλβανικής γλώσσας, τουλάχιστον, σε περιοχές όπου δεν κατοικούνται από Αλβανούς.



Σύμφωνα με αυτούς, ο Ζάεφ προκειμένου να αποκτήσει ψήφους πουλά τα σλαβικά συμφέροντα της χώρας και θάβει τη συνταγματική τάξη. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κρίνει σωστά και ακόμη λιγότερο να είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, όπως σημειώνει η σλαβική εφημερίδα.




(Σημείωση: Είναι γνωστό ότι η σλαβική διασπορά των Σκοπίων, [όλες οι οργανώσεις, ουδεμιάς εξαιρουμένης] είναι παραρτήματα  της πολιτικής του VMRO-DPMNE,  και δημιουργήματα του Σλάβου πλαστογράφου πρώην  πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι) 



-

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr